היסטוריית קלוב התעופה לישראל

היסטורית מועדון קלוב התעופה חדרה

קצת על קלוב התעופה:

חיל האויר של הפלמ”ח:

במרץ 1933 הוקם הקלוב היהודי לתעופה תחת השם “הגמל המעופף”. ב – 27 לדצמבר 1935 משנה הקלוב את שמו ל”קלוב ארצישראלי לתעופה”. לימים יתוקן השם ל”קלוב התעופה לישראל”. לצידו מוקם ארגון נח”ת – נשים חובבות תעופה. עד קום המדינה שימש למעשה קלוב התעופה כזרוע האווירית של ההגנה והפלמ”ח.
הקלוב חוגג השנה תשעים שנה להווסדו!

הנציג הישראלי להתאחדות הבינלאומית לענפי ספורט התעופה:

בשנת 1951 מתקבל קלוב התעופה לישראל כחבר בפדרציה הבין-לאומית לאוירונאוטיקה (FAI). גוף זה, שנוסד כבר ב – 1905, הוא המוסד הבין-לאומי העליון (והיחידי) לתעופה ספורטיבית. הוא קובע את הכללים, מפקח על התחרויות ומאשר את השיאים. הצטרפות הקלוב והיותו הנציג הרשמי בארץ היא הכרה בקלוב כמוסד האחראי לספורט התעופה בארץ והמיצג אותו בעולם.
מידי שנה משתתפים טיסנאי ישראל באליפויות עולם ואירופה במקצועות השונים ומביאים הישגים מעולים וכבוד רב לישראל.
מידי שנה נערכות גם תחרויות בינלאומיות כאן בישראל.

חינוך וספורט לכל הגילאים:

לקלוב סניפים ברחבי הארץ. הקלוב מחנך ילדים ובני נוער לאהבת התעופה, הטכנולוגיה, הפיזיקה והמדעים ובנוסף לידע התיאורטי הרב – לאהבת הארץ, מצוינות, מנהיגות, עבודת צוות, רוח ספורטיבית והישגיות.
כבר מגיל בית הספר היסודי, הילדים בונים את הטיסנים איתם הם מתחרים ומתמחים במחלקות השונות (טיסנים חופשיים, טיסני רדיו מנוע וכבלים, דאוני רדיו, רחפנים).

טיסנאות זה לכל החיים!

רבים מבוגרי הקלוב משרתים בחיל האויר ולאחר מכן מובילים את תעשיית התעופה האזרחית והבטחונית בארץ, ותוך כך ממשיכים להדריך את הדור החדש של הטיסנאים הצעירים בסניפים.